Az állatorvosi ló gépjármű formájában

2004.11.30. 13:31

Tisztelt Autójogász!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik-e arra valamilyen jogszabály, hogy az autómat ki kell cserélnie x meghibásodás után? A kocsim 9 hónapos és ezalatt 6-szor romlott el, önhibámon kívül, mindig kigyulladt a motorellenőrző lámpa, folyamatosan cserélgetik benne az alkatrészeket, de az egészet nem cserélik le. Azt mondták, amíg garanciás, ha kell 1000-szer megjavítják, de nem cserélik ki. Tudok tenni valamit? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Chérie

Tisztelt Chérie!

Az ezredik javítást nem kell megvárnia, mivel létezik olyan bírósági döntés (Csongrád Megyei Bíróság 1. Gf. 40 148/1999/5.), mely szerint a hibás teljesítés körében olyan esetben, amikor a termék egyenként kisebb súlyú hibái rövid időközönként visszatérően, ismétlődően jelentkeznek, és az egyes javítások ellenére rövid idő alatt a dolognak újabb és újabb hibái jelennek meg, arra engednek következtetni, hogy a kijavítás rövid idő alatt a jogosultnak a folyamatos használathoz fűződő érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges. Ilyen esetben a jogosult a szerződéstől a Polgári Törvénykönyv 306. § (3) bekezdése alapján elállhat, visszakövetelheti a vételárat. Természetesen ebben az irányban akkor célszerű lépni, ha a meghibásodások ilyen ütemben tovább folytatódnak és a keletkezett hibák nem azonnal javíthatók, tehát hosszabb ideig akadályozzák Önt a használatban.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

A

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.