Magánszemély tehet-e feljelentést gyorshajtásért?

2004.12.22. 10:56

Tisztelt Autójogász!

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e elvi lehetőség arra, hogy magánszemély feljelentést tegyen valaki ellen gyorshajtás miatt? Pld. lakott területen belül megelőz valaki, vagy beszerzek egy sebességmérő készüléket stb.

Üdvözlettel:

Gyula

Tisztelt Gyula!

A szabálysértési eljárás feljelentés, illetőleg a szabálysértési hatóság részéről eljáró személy észlelése vagy tudomása alapján indulhat meg. A feljelentést bármely személy megteheti, a felelősség megállapítására azonban lehetőleg a megfelelő bizonyítási eszközöket is csatolni kell a feljelentéshez, ami egy közlekedési szabálysértésnél bizonyítása során elég speciális lehet. Önnek hitelt érdemlően kell bizonyítania, hogy az elkövető milyen sebességkorlátozásánál mekkora sebességgel haladt. Én azt hiszem, ez még csak a rendőrségnek megy.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.