Szabálysértési ügyekben a bíróság rövid határidőkkel jár el.

2004.12.27. 11:41

Tisztelt Autójogász!

A belvárosban közlekedtem mikor egy őrült előzés után nekem jött és nekilökött egy másik autónak is. Rendőrt kellett hívni mivel nem ismerte el a felelősségét, (azt mondta én direkt gyorsítottam így Ő nem tudta befejezni az előzést). A rendőr feljelentette. Már négy hónapja húzódik az ügy, sőt már a bíróságon van. Azóta törött autóval járok. Félek, hogy az "úriember" hibájából ez évekig is eltarthat. Kérdezem én, nincs egy határidő amin belül dönteni kell a hatóságoknak hogy ki volt a felelős a balesetben?

Köszönettel:

Annamari

Tisztelt Annamari!

Elvileg a bíróságok néhány hónap alatt (kb három hónap) döntést hoznak szabálysértési ügyekben, ezek az ügyek nem szoktak évekig elhúzódni, a bíróságnak még tárgyalást sem kell feltétlenül tartania, csak meghatározott esetekben. Természetesen tárgyalás tartásának kérése esetén ez az ügyintézési idő hosszabbodik, de a fél évet jellemzően nem haladja meg.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.