Forgalomból kivonás forgalmi és rendszám nélkül

2004.12.27. 12:39

Tisztelt Autójogász!

Egy lejárt műszakival rendelkező autót szerelőhöz vittem. Ott kiderült, hogy nem érdemes megjavítani. A gépkocsit a forgalmijával, rendszámmal otthagytuk a szerelőnél. Ennek már több éve. A kérdésem az, hogy a forgalomból történő kivonás lehetséges-e forgalmi engedély és rendszám nélkül.

Tisztelettel:

N Z

Tisztelt N Z!

A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 35/2000. (XI. 30.) BM rendelet szerint ha a hatóság a járművet kérelem alapján véglegesen kivonja a forgalomból, a forgalmi engedélyt érvényteleníti és a hatósági jelzést visszavonja, tehát a forgalmi engedélyt és a rendszámot le kell adni. Ha ezeket nem tudják leadni, mert elvesztették vagy azok megsemmisültek, a közlekedési igazgatási hatóság határozattal soron kívül el fogja rendelni a rendszám és a forgalmi engedély körözését.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.