Kell-e versenyautó után regisztrációs adót fizetni?

2005.02.24. 13:01

Tisztelt Autójogász!

Regisztrációs adó ügyében keresném. Tudom, lerágott csont, valamint az oldalon megjelent a törvény, de sehogyan sem tudom kibogozni a személyemet érintő tételt. A versenyautók után fizetendő regisztrációt ugyanis nem lelem, ebből következően az egyéb járművekhez sorolnám. A reg. adót megelőző időkben ez a tétel áfa mentes és vámmentes is volt amennyiben igazolást mutatott fel a tulajdonos az MNASZ-től. Kérdésem, hogy mely kategória a helyes besorolás a versenyautó szempontjából, valamint a melyek a járulékos költségek? Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Simon Péter

Tisztelt Simon Péter !

A regisztrációs adót többek között személygépkocsi után kell megfizetni. A regisztrációs adóról szóló törvény szerint személygépkocsinak minősül a 8703 vámtarifaszám alá tartozó jármű a mentőautót kivéve. A Kereskedelmi Vámtarifában 8703 vámtarifaszám alatt a következőket találjuk: "Gépkocsi és más gépjármű, elsősorban személyszállításra tervezett (a 87 02 vtsz. alá tartozó kivételével), beleértve a kombi típusú gépkocsit és a versenyautót is". A regisztrációs adó mértékét a jármű tulajdonságai alapján a weboldalon megtalálható törvény mellékletében megkeresheti.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.