Hitelből vásároltam

2006.04.10. 17:37

Tisztelt Autójogász!

Mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei kérelem ügyében a Megyei Közig. Szociális Hivatal által kért információ alapján nyilatkoznom kell, hogy személygépkocsi tulajdonnal rendelkezem (rendszám, évjárat). Az autót hitelből vásároltam, a gépjármű átadás-átvételi jegyzőkönyvben a következő olvasható: "a szállító és az ügyfél igazolja, hogy ... hibátlan gépjárművet ad illetve vesz át, amelynek törzskönyvébe pénzügyi lízing esetén a XXXX Autófinanszírozó tulajdonjoga hivatalosan bejegyzésre került". Kérdésem: ebben az esetben ki rendelkezik a személygépkocsi tulajdonnal?

Köszönettel:

V. Imre

Tisztelt V. Imre !

Természetesen - ahogy a jegyzőkönyvben szerepel - az autófinanszírozó a tulajdonos és nem Ön. Ön akkor válik tulajdonossá, ha az autófinanszírozóval kötött szerződés szerint kifizette a jármű vételárát és a kapcsolódó költségeket.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.