4 felnőtt, 2 gyermek

2006.04.10. 17:49

Tisztelt Autójogász!

Arra lennék kíváncsi, hogy ha a családdal úgy mennénk el "kocsikázni", hogy 4 felnőtt van és 2 gyerek (gyerekek életkora: 2 éves, 4 hónapos), ilyenkor hogyan férünk el mindnyájan a kocsiban úgy, hogy ne büntessenek meg? Valaki azt mondta nekem, hogy lehet úgy utazni, hogy elöl hátul 2-2 felnőtt, és nem kell gyerekülés hátra, és a gyerekekre "a 2 felnőtt vigyáz". Ez igaz vagy csak régebben volt ilyen? Előre is köszönöm a megértését és gyors válaszát.

Üdvözlettel:

György

Tisztelt György !

Nem kell biztonsági gyermekülést használni, ha hátul már nincs hely biztonsági ülés beszerelésére, a szállított személyek számából következően egy ülőhelyen két gyermek foglal helyet vagy az egy időben szállítani kívánt gyermekek száma miatt a biztonsági gyermekülésben történő rögzítés nem oldható meg. Ha a két gyermek hátul felnőtt ölében ül, nem kapnak büntetést.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.