E-s rendszám és a regisztrációs adó

2006.04.30. 23:28

Tisztelt Autójogász!

Az E-s rendszámmal kapcsolatban érdeklődöm. Egy autóhirdetésben olvastam, hogy az E-s rendszám nem von maga után regisztrációs adó fizetési kötelezettséget, helyette évi 40.000 Ft-os díj fizetendő. A kérdésem a következő: kikerülhető-e így a magas regisztrációs adó megfizetése, illetve milyen egyéb költségek vannak még ilyen esetben?

Köszönettel:

N. Balázs

Tisztelt N. Balázs !

Az E betűjelű rendszámmal való ellátása a jármű ideiglenes forgalomban tartásához kapcsolódik és ilyen járművel csak a Magyar Köztársaság területén lehet közlekedni. A vámhivatal által kiadott A típusú ideiglenes forgalomban tartási engedély harminc napig érvényes, ezt a B típusú ideiglenes forgalomban tartási engedély kiadásával az okmányiroda a Műszaki Adatlap, továbbá a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fedezetéről szóló igazolás bemutatása esetén egy alkalommal a műszaki alkalmasság érvényességi idejéig, de legfeljebb öt hónappal meghosszabbíthatja. Utána a gépjárművet forgalomba kell helyezni és a regisztrációs adót is ki kell fizetni.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.