Regisztrációs adó visszaigénylése

2006.12.21. 08:44

Tisztelt Autójogász!

Kérdésem a visszaigényelhető (2004. 05. 01- 2005. 12. 31.) között befizetett regisztrációs adó visszaigénylésével kapcsolatos. A híradások és cikkek nem tisztázzák egyértelműen, hogy az új autó után befizetett regisztrációs adó is visszaigényelhető-e. Ha van rá lehetőség, és információ, akkor e kérdés tisztázása az újautó tulajdonosoknak is fontos lenne!

Tisztelettel:

Dr. H. Balázs

Tisztelt Dr. H. Balázs!

Az Európai Bíróság a közösségi joggal ellentételesnek ítélte a magyar regisztrációs adó 2004. május 1. és 2005. december 31. között hatályos változatát, mivel az figyelmen kívül hagyta a személygépkocsik értékcsökkenését, csak a műszaki tulajdonságokat és a környezetvédelmi besorolást vette figyelembe, így hátrányosan megkülönböztette az import használt autókat a belföldi használt autók javára. A közösségi joggal ellentétesen kivetett adókat a nemzeti jog szabályainak megfelelően vissza kell téríteni, de ez értelemszerűen csak a használt autókra vonatkozik.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.