B 10 helyett A00

2006.12.21. 09:30

Tisztelt Autójogász!

A közelmúltban vettem át egy új autót a szalonban. Az autót 5 héttel korábban rendeltem meg. A kötelező biztosítást az átvétel előtt 2 nappal kötöttem, hogy a kereskedő intézni tudja az okmányokat. Most kaptam a biztosítómtól egy felszólítást, hogy a megrendelés és az átvétel közötti időszakot fizessem be A0 díjjal számolva. A bónusz besorolásom B10. Arra az időre akarnak díjat fizettetni velem, amikor autóm nem is volt. Jól van ez így?

Tisztelettel:

Németh G.

Tisztelt Németh G. !

A biztosító időarányos A00-ás kategóriába tartozó díjat kér a gépjármű tulajdonjogának átszállása és a biztosítási szerződés megkötésének időpontja közötti időszakra. Ha később kötött biztosítást, mint ahogy a jármű tulajdonosa lett, a kettő közti időszakra jár az A 00-ás díj a biztosítónak, ha más a helyzet, reklamálja meg a felszólítást.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.