Cascos-e a klíma ?

2006.12.31. 13:45

Tisztelt Autójogász!

Második tulajdonosként kötöttem casco-t egy olyan autóra, melyben klímaberendezés is volt gyárilag beszerelve, tehát már úgy helyezték az autót forgalomba, hogy klímás volt. Sem a szerződésemen (biztosítási csomag), sem a hozzá csatolt iratok (4 oldal) semelyikén nem szerepel az, hogy a kár esetén téríti-e a biztosító a klímaberendezés javítását. Se pro, se kontra. Hogy lehet kész tények állítani a biztosítót, hogy igenis fizesse ki a klímában keletkezett kárt is!

Tisztelettel:

Levélíró

Tisztelt Levélíró !

Általában a casco biztosítás a gépjármű széria kivitelű tartozékaiban keletkezett károkra nyújt fedezetet. Az utólag beépített vagy szériakivitel felett rendelt tartozékok csak abban az esetben biztosítottak, ha az ajánlatban felsorolásra kerülnek, és az extra tartozékok pótdíját megfizették.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.