Gépkocsi átírás

2006.12.31. 14:05

Tisztelt Autójogász!

Az történt hogy vettem egy Opel Asconát. Akitől vettem, azt mondta, hogy kölcsönadási/üzembentartói szerződéssel használta. Mivel úgy gondoltam, hogy a gépkocsit nem akarom megtartani, az átírás esedékes időpontja (15 napon belül) előtt eladtam, adásvételivel persze. Az a kérdés hogy engem ilyenkor terhel-e az átírás kötelezettsége?

Tisztelettel:

D. Dániel

Tisztelt D. Dániel!

Üzembentartótól illetve kölcsönadási szerződéssel a járművet használótól nem lehet jogszerűen megszerezni a jármű tulajdonjogát, csak az előző tulajdonos adhatja el Önnek, e nélkül nem írják át és Ön sem adhatja tovább adásvételi szerződéssel, mert az Öntől megvásárlónak sem fogják a nevére írni. A másik kérdésére a válasz, ha tulajdonostól megvásárol valaki egy járművet és 15 napon belül eladja, akkor is előzőleg át kell íratnia a saját nevére.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.