Mire nem jó az internet

2006.12.31. 14:16

Tisztelt Autójogász!

Nem találtam sehol precedenst az esetemre. Ha a fizetési felszólításban (parkolás) megjelölik, hogy az adott nap is be lehet fizetni a pótdíjat és én azt balga módon nem postán csekken, vagy bankfiókban teszem meg, hanem este otthon internetes banki átutalással, akkor bizony az átutalás teljesítésének dátuma már a következő banki munkanap lesz. A parkolási társaság szerint nem a megbízás megadásának, hanem annak teljesülésének ideje a mérvadó. Igazuk van? Ha igen, honnan kellene nekem tudni, hogy a "befizetés" valójában teljesülést jelent? Nem kellene erre a felszólításban kitérni? Nyerhetek én egyáltalán egy ilyen ügyben?

Tisztelettel:

Levélíró

Tisztelt Levélíró !

A bankok üzletszabályzata tartalmaz arra vonatkozó tájékoztatást, hogy az egyes tranzakciókat milyen határidővel bonyolítják le, mikor tudják fogadni a megbízását, mikor utalnak, mikor könyvelnek. Ezt elvileg Önnek ismernie kell, így a másik fél joggal feltételezi, hogy ennek tudatában intézkedett az átutalásról, ezért szerintem nem érdemes pereskednie.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.