Hamis szervizfüzet

2006.12.31. 14:31

Tisztelt Autójogász!

Márkakereskedőnél vásároltam egy beszámított Suzuki Swift 2002-es kiadású gépkocsit. Vásárlásnál fontos szempont volt a vezetett szervizkönyv, ami hivatott alátámasztani a kilométeróra állását és a tulajdonosi gondoskodást. Sajnos csak otthon vettem észre, hogy a szervizfüzetet a nyomda 2006 márciusában nyomtatta, következésképpen az összes bejegyzés hamis. Gyanúmat alátámasztja az is, hogy a légszűrő koromfekete, az olajszint nem éri el a pálcát (a kereskedő 10 ezer Ft átvizsgálási díjat kért) és az olaj sűrű fekete ragacsos. Bejegyzés szerint 7 ezer kilométerrel korábban volt szervizelve. Kérdésem, hogy kérhetek-e kártérítést, vagy tekinthető-e semmisnek az adásvételi szerződés megtévesztés okán.

Köszönettel:

K. Ferenc

Tisztelt K. Ferenc !

A szerződés semmisségéről valószínűleg nem lehet szó, azonban a megtévesztésre hivatkozva érvénytelenség megállapítása iránt pert indíthat a bíróságon, a keresetében előterjesztheti, hogy a vásárlás során fontos szempont volt a vezetett szervizkönyv és ennek hiányában nem vette volna meg vagy nem ennyiért a gépkocsit. Előbb azonban nézzen utána a szervizkönyvben megjelölt szerviznél, hogy valójában voltak-e és milyen szervizelései voltak az autónak. Ennek ismeretében választása szerint kártérítést is követelhet vagy árleszállítást kérhet a kereskedőtől.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.