Kellene PÁV vizsga?

2008.02.29. 22:28

Tisztelt Autójogász!

A következő lenne a kérdésem: 18 tonna össztömegű tehergépkocsit vezetek egy kft-nél gépkocsi vezetői alkalmazásban "C" kategóriás jogsival PÁV vizsga nélkül. Kellene PÁV vizsga?

Köszönöm:

Levélíró

Tisztelt Levélíró!

Bizony kellene. A következőkben leírom, melyik PÁV vizsga mikor kötelező: PÁV I. a megkülönböztetető jelzést használó gépjármű vezetéséhez. PÁV II. szükséges a közúti közlekedési szolgáltatás keretében személyszállítást végző autóbusz, trolibusz, személygépkocsi illetve nemzetközi közúti személyszállítást végző autóbusz (amelyben a vezetőülésen kívül legalább 17 állandó ülőhely van), továbbá veszélyes áru szállítását végző gépjármű vezetéséhez. PÁV III. vizsga szükséges a 7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, közúti közlekedési szolgáltatást végző tehergépkocsi, vontató, nyergesvontató és járműszerelvény, illetve a 7500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó, nemzetközi közúti áruszállítást végző tehergépkocsi, vontató, nyergesvontató és járműszerelvény vezetéséhez. További információkért keresse fel a közlekedésfelügyeletet.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.