Újrafutózott gumi

2003.04.25. 15:19

Mi a véleményed az újrafutózott abroncsokról?

Kedves Péter!

Mi a véleményed az újrafutózott abroncsokról? Ma találkoztam a Praktikerben futózott Marangoni gumikkal, bár csak 1000 Ft-tal olcsóbbak, mint a hasonló méretű pl. Barum, de olyan bizalomgerjesztően néznek ki, és a mintázatuk is tetszik, ezenkívül könnyűek is. Mit gondolsz, megérik a pénzüket?
Hallottam olyat, hogy a futózott gumik eleve rosszak, mivel az ELŐZŐ használat során a belső szerkezet mindenképpen deformálódott, így nem olyan sima a gördülésük, mint egy valódi új abroncsé. Igaz ez?

Válaszodat előre is köszönöm,

üdvözlettel:
Attila

Kedves Attila!

Hát igen, vannak kétségeim az újrafutózott abroncsokkal kapcsolatban. Az egyik, amit Ön is említett, nem ismerjük milyen behatások érték az abroncs szerkezetét, az ún. karkaszt az újrafutózás előtt.
A másik pedig maga az újrafutózás technológiája. Vannak nagyon gyenge minőségű futózott abroncsok, amelyek ilyen-olyan úton bekerültek az országba és ránézésre nagyon nehéz kiszűrni a gagyit. Természetesen léteznek korrekt eljárásokkal készült újrafutózások is, de ezeket nyilván nem tudják olyan nyomott áron adni.
Én nem vennék ilyen abroncsot, hiszen nem jelentős felárral már vadonatúj abroncsokat lehet találni.

Üdv:
Gumidoki