TRX abroncsok

2003.05.12. 13:11

Szóval várom rövid technikai ismertetődet, illetve megköszönönném a tanácsaidat is!

Szia Gumidoki!

Légy szíves világosíts fel a mm-es gumikról!
Probléma:
BMW gyári felnigarnitúrára akarok új gumikat venni, most 240/45 415 Michelin TRX típusú van rajta! (mit jelent a 415?) A jármű 95-ös 525tds autó, a felnikkel együtt vásároltam!
Hol lehet ilyen gumikat beszerezni, mennyiért, stb? Vagy szabaduljak meg a kerekektől? (mennyi az értékük???) Ezt nem szeretném, mert kifogástalanok, szépek a felnik, a mostani gumik kb. 50 %-osak.
Szóval várom rövid technikai ismertetődet, illetve megköszönönném a tanácsaidat is!
Jó a rovat!

üdv,
Tomi

Tisztelt Tomi!

A Michelin hozta ki ezeket a különleges kivitelű, ún. TRX (ennek továbbfejlesztése a TDX) abroncsokat. Ennek lényege, hogy a kerékpántszarv alacsonyabb és kevésbé meredek, így az abroncs oldalfal rugózó felülete hosszabb lett. További előny, hogy így a felniátmérő növelésével nagyobb féktárcsák alkalmazhatók. Viszont a TRX-abroncsokat csak a hagyományostól eltérő méretű és alakú keréktárcsára lehet felszerelni!

Az Ön abroncsaiban a 415 a felniátmérőt jelzi mm-ben. A fentiek alapján két lehetősége van tehát. Vagy maradnak a jelenlegi felnik, s erre TRX-típusú Michelin-abroncsot kell vennie (ez ügyben nagy Michelin-kereskedők tudnak segíteni, pl. Abroncs Kereskedőház stb.), vagy pedig a felniket cseréli hagyományosra, amire így felszerelhetők hagyományos abroncsok is.

Üdvözlettel:
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.