Clio nyomásérték

2003.05.12. 14:08

Plusz ha az előírt értékeken tartom a kerekeket, szemre meglehetősen laposnak tűnnek.

Tisztelt GumiDoki!

Autónk egy 1.5 dCi Clio.
Arról érdeklődnék Öntől, hogy jó-e számomra is, ha a guminyomást a kézikönyvben leírtak szerint állítom be, ha ott a gyári lemezfelni, illetve gumimérethez, ami 175/65R14 van megadva nyomásértéknek, nekem viszont a szintén gyári felszereltséghez tartozó 185/55R15 Conti PremiumContact gumi van szerelve könnyűfémen.
Úgy tippelem, hogy csak az autó paraméterei számítanak a nyomás beállításánál, míg a gumiméretek nem, de a szervizkönyv picit elbizonytalanított, mivel ott kizárólag egy mérethez van nyomásérték feltűntetve.
Plusz ha az előírt értékeken tartom a kerekeket, szemre (ami persze csal, tudom) meglehetősen laposnak tűnnek.

Válaszát köszönve,
Lipcsák Róbert

Tisztelt Lipcsák Úr!

A használati utasításban a 175/65 R14-es mérethez megadott nyomásérték valóban nem tökéletes a "peresebb" 185/55 R15-höz.
Általában az autó egyes részein (pl. a tanksapkafedél belső oldalán, vezetőoldali ajtón stb.) is fel szokták tüntetni a gyári váltóméretekhez tartozó nyomásértékeket. Próbálja megkeresni ezeken a helyeken, hátha sikerrel jár. Lehetőségként felmerül egy Renault-kereskedőtől kérni információt.
Én egyébként 0,2 barral növelném a levegőnyomást a 175/65 R14-eshez képest, az körülbelül megfelelő ehhez a mérethez.

Üdvözlettel:
Gumidoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.