Olcsó gumi Lagunára

2003.05.23. 13:14

Renault Laguna I-hez keresek nyári gumit, 195/60 R15 méretben, lehetőleg nem túl drágán.

Tisztelt Gumidoktor!

Lehet, hogy az alábbi kérdésem nem egészen ebbe a rovatba való.
Renault Laguna I-hez keresek nyári gumit, 195/60 R15 méretben, lehetőleg nem túl drágán. A kínálatot nézegetve találkoztam pár olcsó darabbal. A gondom az, hogy általában a túl olcsó dolgoktól érdemes tartózkodni, de nem mindig! Pl. az előző autómra igen kedvező áron (olcsóbban, mint amennyiért Barumot kaptam volna) vettem Firestone F590-es gumikat, és nagyon meg voltam elégedve velük, később egy ADAC tesztben is kiválló minősítést kapott ez a típus, megelőzve jóval drágább termékeket.
A kérdésem az lenne, hogy mi a véleménye a következő gumikról (amennyiben ismeri azokat): Dayton D200, Barum, Europa. Ezek kaphatóak 15e Ft körül, és mindenképpen szeretném megúszni 20e/db alatt. A szempontok között szerepel a várható élettartam is, ezért azokat az olcsó gumikat, amikkel már rossz tapasztalataim voltak, nem írtam ide. Ha tud ajánlani az említetteken kívül a jelzett árkategóriában másokat, szívesen veszem.
Amennyiben elkötelezettsége nem teszi lehetővé, hogy ilyen kérdésekre válaszoljon, érdeklődésemet tekintse tárgytalannak.

Köszönettel:
Muth Miklós

Tisztelt Muth Úr!

Természetesen nem fogok tudni Önnek korrekt összehasonlítást mutatni a felsorolt márkákra vonatkozóan. Azzal viszont egyetértek, hogy lehet találni az olcsóbb árkategóriákban is remek termékeket, amelyek megállják a helyüket egy prémiummárkával való összehasonlításban is.
A konkrét 195/60 R15 méretben a Pirelli-palettán is talál árban megfelelő abroncsokat. Ilyen pl. a Formula GT, vagy a Courier márkák.
A választás persze az Öné, s tudom, hogy nem könnyű, hiszen az olcsóbb árkategóriákban is zavarbaejtően széles a választék. Az Ön által felsorolt márkák közül én - s ez teljesen szubjektív véleményem - az Europát választanám...

Üdvözlettel:
Gumidoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.