Felnikérdés

2003.06.16. 15:50

Viccet félretéve tényleg nem tudok "séróból" válaszolni.

Tisztelt Gumidoki!

Nekem alufelnis problémám volna, de azért hátha tud segíteni. Van egy garnitúra 3 részes BBS felnim szétszerelve (így jutottam hozzá). Na már most, én ezt össze szeretném szerelni. Az érdekelne, hogy az összefogató csavarokat milyen mértékben és sorrendben kell meghúzni, valamint milyen tömítő anyagot rakjak a részek közé?
Másik kérdésem érdeklődő jellegű lenne a magnézium felnikről. Hány %-ban tartalmaznak ezek magnéziumot? Nem az van, hogy ezek is főként alumíniumot tartalmaznak, csak nagyobb mértékben van benne a magnézium ötvözőként? Hol kapok ilyen felnit Magyarországon?

Segítségét előre is köszönöm!
Rol&

Kedves Rol&!

Én elsősorban Gumidoki vagyok, a kérdései egy képzeletbeli Felnidokinak szólnak.
Viccet félretéve tényleg nem tudok "séróból" válaszolni. A BBS-témában tudom ajánlani a Good Kft-t, mint a márka magyarországi forgalmazóját (Bp. XIV. Mexikói út 18., T: 1/4-600-500).
A magnéziumfelnik nyilván nem tisztán magnéziumot tartalmaznak, valamilyen ötvözetek. Gyanítom, hogy gyártónként eltérhet ez az arány. Előnye, hogy jóval könnyebbek, ugyanakkor szilárdabbak az ebből készült felnik, mint az alumínium. Viszont jóval drágábbak is... Ebből szinte egyenesen következik, hogy elsősorban versenyfelnik készülnek ebből az anyagból. Magnéziumfelnit gyárt pl. a Speedline.

Üdv:
Gumidoki