Pénztárca kímélése

2003.07.08. 15:01

Azért vannak a gyári előírások, hogy betartsuk őket.

Kedves Gumidoktor!

Arra lennék kíváncsi, lehet-e negatív hatása annak, ha mondjuk a gyárilag előírt 245/40 ZR 18 és 275/35 ZR 18 helyett 235/40 ZR 18 és 264/35 ZR 18 raknék fel (pénztárca kímélés)?
Ha nem akkor, milyen méretet javasolna?
Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Dóczi Béla

Tisztelt Dóczi Úr!

Azért vannak a gyári előírások, hogy - lehetőség szerint - betartsuk őket...
Nem értem a problémáját, mivel ilyen méreteknél, amit leírt, legfeljebb 5 % árkülönbség van, ami szerintem elenyésző még az ilyen méretű abroncsok árainak tekintetében is.
Pont az ilyen nagyteljesítményű méreteket igénylő, kihegyezett futóműveknél számít sokat, ha eltérünk a gyári előírástól.

Üdv:
Gumidoki


Helló Gumidoki!

Pusztán azért érdekel az 1 cm jelentősége, mivel néhány gumimárka esetében a 265/35 ZR 18-as méret a legnagyobb, 275/35 ZR 18-at nem készítenek (pl.:Kleber).
Tehát nem egy adott márkán belüli árkülönbség zavar (az valóban elhanyagolható) hanem pl.: a Kleber és Yokohama közötti igen jelentős árkülönbség.
Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv:
Dóczi Béla

Tisztelt Dóczi Úr!

Értem én a problémát, de tartom az előző levélben megírt véleményemet!

Üdv:
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.