Átlag vs ultra

2003.07.30. 03:14

Optikailag, kompromisszum kérdéseiben már tudjuk a választ.

Tisztelt Dávid Péter!

Optikailag, kompromisszum kérdéseiben már tudjuk a választ.
A kérdésem most az lenne, hogy egy 205/55R16 mondjuk RE720 gumi tapad, fékez, kanyarodik jobban vagy egy peresebb Zeta Linea 215/45R17 W ultra nagy teljesítményű gumi.

Köszönettel:
VDaNi

Tisztelt Virágh Dániel!

Természetesen a peresebb, szélesebb 215/45 R17-es méret stabilabb, jobban tapad, mint a 205/55R16. Viszont a már jelzett hátrányok is fokozottabban jelentkeznek, mint a 16"-os abroncs esetében.

Üdv:
Gumidoki

Tisztelt Gumidoki!

És Zeta Linea "Ultra High Performance" abroncsról mi a véleménye?
Tesztek, videók kinézet alapján best.

VDaNi

Tisztelt Virágh Dániel!

Nekem nincs közvetlen tapasztalatom a Marangoni Zeta Linea mintázattal kapcsolatban. Optikailag nagyon vonzó, ez kétségtelen, de mint tudjuk ez közel sem minden. A Marangoni nincs ott a legnagyobb UHP-abroncs gyártók között, ez tény.
Ha Ön mégis ezt választja, akkor kíváncsi lennék a tapasztalataira én is!

Üdv:
Gumidoki

Az tény, hogy nem egy P Zero Corsa, de UHP kategóriába sorolták. Az meg nem véletlen.
Szerintem legalább olyan menetteljesítménye van, mint egy márkásabb legnagyobb gumigyárak által gyártott guminak. Viszont nem kell kifizetnem azt a 7-8 betőt, hogy Pirelli, Goodyear... Nem?
Valószínűleg ilyen gumink lesz. Majd írunk véleményt!

VDaNi

Tisztelt VDaNi!

Természetesen nem korrekt az összehasonlítás egy PZero Corsával, hiszen az már félig versenyabroncs. Én a "normál" utcai PZero-kra (Rosso, Nero, Asimmetrico) gondoltam, vagy más neves gyártók prémium UHP-termékeire.
Ezek fejlesztésben, mind az összetételt, mind a mintázatkialakítást, mind pedig a belső szerkezetet tekintve a csúcsot képviselik. A másodvonalbeli termékek nem érik el ezt a színvonalat. Ez nyilvánvalóan az árukban is megmutatkozik.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a tapasztalataikra!

Üdv:
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.