Endurogumi aszfaltra

2003.07.30. 03:43

Nem autó, hanem motorkerékpár ügyben szeretném a segítséged kérni.

Tisztelt Gumidoki!

Nem autó, hanem motorkerékpár ügyben szeretném a segítséged kérni. A szóban forgó jármű egy Suzuki XF 650 Freewind (túraendurocska). Jelenleg 100/90-19 és 130/80R17 Pirelli MT 80-as vegyes használatú abroncsok vannak a mocin.
A kérdésem a következő:
elérkezett az idő a gumicserére, mivel a járművet kizárólag aszfalton használom, arra gondoltam, hogy országúti abroncsokat szerelek fel.
Sajnos ebben a méretben nem nagyon lehet válogatni, ismerve a hazai választékot. Az egyik üzletben, még lett is volna számomra megfelelő típus (Michelin Macadam), csak a méret nem stimmelt teljesen. Az első oké volt, de hátulra, 140/70R17-es abroncsot ajánlottak (az eredeti méret nincs raktáron).
Elférni elfér, csak nem befolyásolja-e hátrányosan az irányíthatóságot? (Vagy maradjak meg a gyárilag szerelt Pirelli MT 80-nál?)
Köszönöm válaszod!

Üdvözlettel:
Dezső

Tisztelt Dezső!

Motorkerékpároknál sokkal kisebb a lehetőség a méretvariálásra, mint az autóknál. Javaslatom az, ha a motorja használati utasításában nincs megjelölve más felszerelhető méret, akkor ragaszkodjon a gyári méretekhez!
A gumigyártók egyébként, felismerve azt az igényt, amit Ön is megfogalmaz, fejlesztéseiknél figyelembe veszik azt, hogy sok endurós szinte soha nem hagyja el a kiépített utat, ezért alapvetően aszfaltos enduro-mintázatok is léteznek már.
Ilyen a Pirelli kínálatában az MT90 Scorpion S/T, ami kifejezetten aszfaltra való endurogumi.
Ráadásul létezik az Ön által leírt mindkét méretben. Az abroncsot megnézheti a www.pasztoy.hu weboldalon.

Üdv:
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.