Barum és Alessio

2003.07.30. 16:49

Miért szidják sokan a Barum gumit?

Tisztelt GumiDoktor!

Két egyszerű kérdésem lenne:

1. Miért szidják sokan a Barum gumit?
Nekem tavaly is ilyen volt 14*6-os felnin 185-ös gumival, és tökéletes volt. Halk is volt, és esőben is akkora tapadást biztosított, hogy ennél jobbat el sem tudok képzelni. Erősen kanyargos útszakaszon is esőben 110-130-as tempót simán bírta. Ezért döntöttem úgy, hogy most az új Alessio 16*7,5-es felnire is Barum Bravura OR58-as gumit veszek 205/45 R16-os mérettel. De mostanában egyre többen kezdik szidni ezt a gumit itt a TotalCar-on.

2. Ugyanilyen jellegű a másik kérdésem is, hogy mitől rossz egy felni, esetemben az Alessio, mert sokan megkérdik, hogy miért ilyen felnit vettem, mert ez nem igazán jó. Okokat sem az első sem a második kijelnetésre még nem kaptam, hogy miért rossz.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Mészáros Péter

Kedves Péter!

1. Ha valaki rossz véleménnyel van valamiről, annak nyilván van valamilyen alapja.
Viszont az igények, a felhasználás módja nagyban különbözhet. Én személyesen sohasem használtam Barum abroncsokat, saját tapasztalatokról tehát nem tudok beszámolni. Viszont az is biztos, hogy ha a teljesítmény, a sportosság lenne az elsődleges, nem a Barumot választanám. Normál "hétköznapi használatra" viszont biztos megfelelő. Esetenként felmerülő minőségi problémákról én is hallottam.

2. Az Alessio felnik árukat tekintve igen versenyképes, jó kidolgozású termékek.
De nagyon sok, a magyar útviszonyok által helybenhagyott ilyen márkájú felnit láttam már. Az igazság az, hogy nem az itteni körülményekre kitalált, elég puha felnik ezek. Ez persze nem jelenti azt, hogy senkinek sem válik be tökéletesen. Ha valaki körültekintően vezet, tudomásul véve az utak állapotát, az megelégedéssel tehet meg rajtuk sokezer km-t.

Üdv:
Gumidoki

Tisztelt GumiDoktor!

Mint ahogy Ön is mondta:
''Viszont az is biztos, hogy ha a teljesítmény, a sportosság lenne az elsődleges, nem a Barumot választanám.''
Miért?
Guminál mint jelent az, hogy teljesítmény, sportosság, mivel függ össze? (Gumi összetétele, mintázata, melyik országban gyártották)

Köszönöm

Tisztelt Péter!

Mivel egy prémiummárkának nagyságrendekkel nagyobb kerete van fejlesztésre, új mintázatok, összetételek kipróbálására, mint egy sokkal kisebb büdzséből gazdálkodó kisebb márkának.
A különbség még markánsabban kijön, ha egy olyan márkáról van szó, akmelynek semmilyen hagyománya, tapasztalata nincs a nagyteljesítményű abroncsok tekintetében. Az sem véletlen. hogy a csúcsgumijait minden gyártó Németországban, Angliában, Japánban, nem pedig Törökországban gyártja...

Üdv:
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.