Toyota Corolla

2004.04.05. 12:13

A négyévszakossal lehetnek gondjai...

Szia Gumidoki,

A kérdésem egyszerű:
most vettem egy Toyota Corolla 1.6-ot, és azt Bridgestone B390-nel szállították. Az eladó szerint ez egy nagyon jó négyévszakos gumi, de a neten semmit sem találtam róla (lehet, hogy én vagyok béna?).
Kérdésem:
Én éves szinten 25 000 km-t autózom, érdemes lecserélnem a gumiszettet nyári és téli gumira, vagy maradhat ez? Nekem úgy tűnik, hogy most (10-15 fokban) kicsit jobban csúszik, előbb kapcsol be az abs, mint kellene...
Mi a véleményed?

Köszönöm válaszod.
K.

Kedves K.,

Előttem sem ismert ez a mintázat, lehet, hogy a japán piacra szánta a Bridgestone, illetve gyári szereltségnek

.Az is lehet, hogy Európában ugyanez a mintázat jelen van, csak más típusnévvel. Én csak B380-as mintát találtam, ez is egy négyévszakos mintázat.
Amúgy a négyévszakos abroncs mindig egy kompromisszumot jelent, sem télen (főleg hóban) nem olyan jó, mint egy téli, nyáron pedig nem olyan jó, mint egy nyári abroncs. Ha Önnek fontos, hogy minden körülmények között eljusson úticéljához, és sokat használja városon kívül az autót, esetleg dimbes-dombos vidéken (pl. Budai hegyekben) lakik, akkor érdemes elgondolkodnia a külön téli, külön nyári szetten, mert a négyévszakossal lehetnek gondjai.

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.