Susogó Michelin Energy

2004.04.14. 14:13

Ha csak az egyik viselkedik furcsán, az nem természetes.

T. Gumidoktor!

Michelin Energy XV1-es 195/60 R15 gumi van az autómon, és igen furcsa susogó hangok jönnek a bal hátsó kerék felöl. Az autó vadiúj, 2 hetes.
Először nem tudtam, mi lehet az (olyasmi mint amikor egy üres üvegbe belefújunk), de aztán kopogtatós módszerrel kezdtem vizsgálni a zaj forrását. Amikor a gumikat ütögettem meg, akkor a bal hátsó gumiból egy különösen hangos kongó hang jelentkezett. Bár a többi guminál is megvan a hang, de közel sem olyan hangosan mint a bal hátsónál.
Azt szeretném kérdezni, hogy valóban ezt a zajt hallhatom az utastérben, különösen egyenetlen úton, amikor az úttest odaüt a gumira, vagy ez minden gumira jellemző zaj, és keresgéljek más irányba a zajforrás megtalálásához? Esetleg ha ez a zajforrás a gumi folyamatos kopásával megszűnhet? Esetleg még nagyon nyers lenne a gumi? 1500 km van az autóban.

Üdv
Attila

Kedves Attila,

Elég misztikus, amit leírt. Engem is megnyugtatna, ha egy gumisnál megnézetné azt a kereket

, leszerelve gumit a felniről talán látható, mi okozza a tapasztalt jelenséget. Látatlanba jobb ötletem nincs.
Az kétségtelen, hogy kell néhány száz km ahhoz, hogy a gumi csúcsformába lendüljön, de ha csak az egyik viselkedik furcsán, az nem természetes.

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.