Ráz a felni. Vagy a gumi?

2004.04.27. 14:33

A csere megtörtént, otthagytam 17 e Ft-ot, de a probléma továbbra is ugyanaz.

Tisztelt gumidoktor!

A következő kérdésben kérném ki a véleményét.
Sok keresgélés után jutottam egy gumiszervizbe ahol vállalnak acélfelni javítást. Hosszas tépődés után úgy döntöttem, elviszem az autómat, mivel a kormányt úgy 30-40km/h körül kicsit rázza. Régebben is tudtam, hogy nem valami jók a felnijeim, mert a gumis, akihez rendszeresen járok, már mondta, hogy beszerezhetnék néhány felnit.
Elvittem a felni javítóshoz az autómat egy reggelen. Dél körül hív, hogy annyira rossz mind a 4 felnim, hogy nem érdemes vele kínlódni, viszont véletlenül(?!) van neki az én autómhoz állítólag 4 új acélfelnije (FIAT-hoz), amit jutányosan megszámítana 6e Ft/db áron.
Mivel anyagi lehetőségeim éppen nem tették lehetővé mind a 4 felni cseréjét, ezért abban maradtunk, hogy felrak 2 új felnit előre, és a másik négyből rosszból pedig kiválasztja a 2 jobbikat, és azt rakja hátra.
A csere megtörtént, otthagytam 17 e Ft-ot, de a probléma továbbra is ugyanaz.
Gondolok itt arra, hogy mivel ugye gumi nem lett cserélve, ezért előfordulhat, hogy most már a gumi az oka a kormányrázásnak? Viszont olyat is hallottam, hogy ha alacsony sebességnél rázza a kormányt az általában felni szokott lenni, és ha a gumi a rossz akkor az általában magas sebességnél ráz. Igaz ez?
Megjegyezném még, hogy a futóművem át van nézve, és be is van állítva.
Kérném szíves tanácsát a fentiekkel kapcsolatban.

Üdvözlettel:
Horváth Tamás

Kedves Tamás,

Sok minden lehet. Lehet, hogy az új felnik sem tökéletesek, lehet, hogy a gumi felnitől függetlenül üt

.
Ha csak a kormány rázkódik, akkor elsősorban az első kerekeket kell megvizsgálni. Látatlanban nem tudok okosabbat tanácsolni.

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.