Corolla: gumiválasztás télire

2004.11.15. 13:22

Jelenlegi autómhoz nagyon bevált a Kleber Krisalp...

Tisztelt Gumidoki!

Új Toyota Corolla Wagon 1.4 4-D autómat kb. egy hónap múlva veszem át a kereskedőtől, és természetesen egy garnitúra téli gumit kell vennem hozzá.
Az autó éves szinten előreláthatólag 25-30 000 km-t fog futni, így télen is naponta kell majd használnom. A gyári gumiméret 195/60 R15.
Kérdésem, hogy melyik modellt tudná jó szívvel ajánlani hozzá? Elsősorban jó ár/érték arányt keresek, így nem alapfeltétel, hogy a legújabb Michelin vagy Goodyear gumi legyen az autón, de nem is szeretnék a biztonságon spórolni és valami bóvlit feltenni az új kocsira. Jelenlegi Fiat Brava (176/65 R14) autómhoz nagyon bevált a Kleber Krisalp, ami ha jól tudom a Michelin Alpine előző évi variációja, csak éppen nagyságrendekkel olcsóbb. Volt már viszont Pirelli 3000 nyári gumim, ahol a márkanév nem éppen jól sikerült modellt takart, sőt a jóval olcsóbb Fulda messze biztonságosabbnak bizonyult. Ezért kérném arra, hogy a jól ismert márkanevek mellett lehetőség szerint javasoljon konkrét modellneveket is.
TV műsoruknak hű nézője vagyok, a weboldalt viszont nem mindig van alkalmam felkeresni, így megköszönném, ha közvetlenül e-mailben válaszolna.

Segítségét előre is köszönöm, tisztelettel:
Varga Zsolt

Tisztelt Zsolt,

Ahogy Ön is tapasztalta, abroncs és abroncs között nagy különbségek vannak...

Én nem ismerem az Ön igényeit, mit vár el egy gumitól, ezért konkrétan ajánlani sem tudok. Ha egyszer már bevált a Krisalp, az valószínűleg megfelelő választás lehet most is.
Méretben a gyáritól eggyel keskenyebb 185/65 R15-öt ajánlom, amely árban is kedvezőbb a gyárinál. Továbbra is várjuk a Totalcar adásainál a képernyő elé!

Üdv,
Gumidoki