Felnik és gumik

2005.05.05. 11:09

Gyári állapotában biztos beférne gond nélkül a nagyobb kerék az autó alá.

Üdvözlöm!

Egy 91-es 3 ajtós 1,5-ös Honda Civicünk van, és szeretnék a mostani 185/60*14 gumik helyett 195/50*15 gumikat rátenni, természetesen felnicserével együtt. Már meg is vannak a felnik meg gumik, majd a héten megyek értük, mert éppen polírozzák a felniket. Azt tudni kell, hogy az autó le van ültetve 3 centit sportrugókkal.
A kérdésem az lenne, hogy ha megtörténik a csere, akkor kell-e aggódnom amiatt, hogy a kerekek, de fõleg az elsõk mondjuk kanyarodásnál hozzá fognak-e érni valamihez vagy fognak-e dörzsölõdni?
Ezen még nem is gondolkodtam a vétel elõtt, csak olvasgattam egypár fórumon errõl a dologról, és nem tudom, hogy az én esetemben ez megtörténhet vagy sem, vagy nem lesz semmi problémám? Az ültetés óta (kb. 1 hónapja) nem voltam futómûbeállításon, ez is tervben van, csak gondoltam, hogy megvárom a nyári gumi és felnicserét, vagy a futómûbeállítás egyáltalán szükséges ültetés után?
Elõre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Krisztián

Kedves Krisztián,

Gyári állapotában biztos beférne gond nélkül a nagyobb kerék az autó alá, az ültetés után viszont csak egy próbával lehet egyértelmű választ adni erre a kédésre. Sok múlik az új felni ET-számán is...
A két gumiméret váltómérete egymásnak, ebből a szempontból tehát rendben vagyunk.

Üdv,
Gumidoki