Kevés km - négyévszakos gumi?

2005.07.07. 11:27

Keveréküknél és mintázatuk kialakításánál fogva egész évben használhatók.

Tisztelt Gumidoktor!

Szeretném megtudni, milyen szempontok szerint ajánl a keveset autózónak négyévszakos gumit? A kérdésem nem akadékoskodás, pusztán felmerült bennem, hogy, ha valaki csak egyszer indul el télen, és egyszer nyáron, ugyanolyan körülmények között találja magát, mint a közlekedés azon résztvevõi, akik akár 60 ezer km-t is menek évente.
Sokat olvastam ugyanis arról, hogy a négyévszakos gumi se nyárra, se kemény télre nem ideális megoldás. Ha ez így van, miért éppen a rutintalan, keveset autózók tegyék fel?

Üdvözlettel várom válaszát!
szytam

Kedves Szytam,

A keveset autózók alatt az autójukat nélkülözni tudókat értem, tehát az olyan autótulajdonosokat, akik ha végletesebb időjárási körülmények lépnek fel, nem kell feltétlenül autóba ülniük. Ezeket hétvégi autósoknak is szokták nevezni.
Amúgy természetesen a négyévszakos abroncsok minden esetben kompromisszumot jelentenek, nyáron nem vehetik fel a versenyt egy kimondott nyári, télen pedig egy téli mintázattal szemben. Viszont keveréküknél és mintázatuk kialakításánál fogva egész évben használhatók, leszámítva az extrém körülményeket.

Üdv,
Gumidoki