Eltenni télire

2005.10.18. 15:58
A kérdésem az, hogy felnivel együtt vagy nélküle, és milyen pozícióban javasolt elhelyezni a pihenésre szánt abroncsokat?

Kedves Gumidoki!

Arról a minden bizonnyal sokakat érintõ kérdésrõl szeretnék további információkat megtudni, hogy mi módon tároljuk az évszakváltozás miatt épp levetett abroncsokat.
Azzal tisztában vagyok, hogy hûvös, száraz, napfénytõl és egyéb sugárzástól védett helyen ildomos elhelyezni a gumikat, melyeket a pihenõ elõtt javasolt szilikonnal ápolni.
A kérdésem az, hogy felnivel együtt vagy nélküle, és milyen pozícióban (fekvõ vagy állított) javasolt elhelyezni a pihenésre szánt abroncsokat? Jó-e, ha nejlonzsákba tesszük, vagy inkább hagyjuk szellõzni, levegõzni?

Kedves Címzett,

Az éppen "pihenő" abroncsok tárolhatók felnin is, de leszerelt állapotban is. Attól függően, hogy ez hogyan történik, a tárolás módja is eltérő. Felszerelt állapotban egymásra fektetve, nem állítva, esetleg felfüggesztve, leszerelt állapotban állítva, néha forgatva, nem függesztve ajánlatos a raktározás. Ez hűvös, sötét, mérsékelten szellőző, száraz, kiegyensúlyozott klímájú helyen történjen, távol napfénytol, kemikáliáktól, ahogy Ön is írta.
Az elozőekbol következik, hogy a nylonzsákos tárolás nyugodtan muködhet.

Üdv,

Gumidoki