Jobbra húzó Vectra

2005.10.18. 16:58
Gyengébb pillanataiban jobbra húz az autó, néha folyamatos ellenkormányzás kell neki.

Kedves Gumidoki!

Van egy kis problémám az autó futásával. Egy '89-es Opel Vectra 2.0 tulajdonosa vagyok, az autóval meg vagyok elégedve, eddig ilyen gondom nem volt vele. A múltkori defekt óta kicsit furcsán viselkedik az autó. (185/60 R14 könnyűfém alukerekek). Volt egy jobb elsõ defektem, lecseréltük a kereket, ahogy kell, majd elvittem gumishoz. Lecseréltettem az elsõ két köpenyt, alufelni újra centírozva. (Pont maradt otthon egy fél garnitúra, viszonylag új gumi.)

Azóta gyengébb pillanataiban jobbra húz az autó, néha folyamatos ellenkormányzás kell neki. Az érdekes, hogy a pótkerékkel simán ment minden gond nélkül, akkor jelentkezett ez a jelenség, mikor a gumistól eljöttem újracentírozott két elsõ kerékkel. Szerinted futómű-beállítás segít rajta, vagy köze nincs hozzá? Esetleg tipp, hogy mi okozza ezt?

Kedves Címzett,

A két, előre felszerelt viszonylag új gumi profilmélysége között nincs különbség? Már 1-1,5 mm profilkülönbség okozhatja a tapasztalt elhúzást. Ha egyforma a két mintázat és kopáskülönbség sincs, marad a felnik, majd a futómű vizsgálata.

Üdv,

Gumidoki