Opel Vectra B-re nyári gumi

2006.01.18. 23:08
185/70R14 88H-s nyári abroncsokat vennék, maximum 25 ezer forintos darabáron

Kedves Gumidoki!

Opel Vectra B-re (1997-es, 1.8as) szeretnék gyári méretű 185/70R14 88H-s nyári abroncsokat. Ár maximum 25e/db. Elég nehézkes a választás, mert ez a gumiméret már annyira nem 'szabványos'. Pirelli P3000, Continental Ecocontact 3, illetve Michlein Energy jött szóba. Utóbbi van jelen pillanatban is, de vízes úton nem érzem annyira jónak.

Kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyiket ajánlja, illetve van-e még valamilyen szóba jöhető típus? A Pirelli tényleg túl zajos futású abroncs-e, illetve a Continental-t hol lehet Magyarországon H-s indexszel kapni? A Continental honlapja szerint létezik ilyen, de nálunk eddig csak T-set láttam. A gyári is H indexű.

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Örülök, hogy ragaszkodik a gyári méretekhez! Conti-ügyben nem tudok mit mondani, a hazai képviseletet kellene megkérdeznie, forgalmazzák-e itthon H-s sebességindexszel ezt a mintázatot. Ha igen, azt is meg fogják mondani, hogy hol kapható. A Michelin mintázata valóban nem annyira a remek tapadásáról, mint inkább magas futásteljesítményéről és viszonylag komfortos gördüléséről híres.

Ilyen szempontból a Pirelli kb. a középutat képviseli; komfortos, jól tapad, de ugyanakkor nem kopik el 20 ezer kilométer alatt. Ha Önnek jobb tapadás kell, a Pirelli vagy a Conti a megfelelő választás. Az eddigiek mind prémiummárkák voltak, de természetesen olcsóbb másodmárkák is készítik ezt a méretet, közöttük is érdemes körülnézni.

További tájékozódásra ajánlom a www.startgumi.hu weboldalt!

Üdv:

Gumidoki