Scenic RX4

2006.02.16. 18:38

Négy évszakos gumiban ebben a méretben csak kisteherautóra valót találtam

Kedves Gumidoki!

Renualt Scenic RX4-em van. Közel 80e km van benne. Úgy tûnik nyár elején esedékes lesz a gumicsere (jelenleg gyári 4évszakos van). Nem szeretnék egybõl két garnitúrát vásárolni. A gyorsabb kopáson kívül milyen hátránya van annak, ha csak téli készletet veszek? Ön milyen költséghatékony mnegoldást javasol? Négy évszakos gumiban ebben a méretben csak kisteherautóra valót találtam. Ha olyat rakok rá, az milyen hátránnyal jár?

Köszönöm:

Balázs

Kedves Balázs!

Kisteherabroncsot semmiképpen sem javaslok RX4-ére, a merevebb oldalfal nagyban levesz az autó komfortjából és jobban megviseli a futómű kopórészeit is.

A legjobb megoldás a külön téli és külön nyári mintázat beszerzése. Ez idoben nem feltétlenül esik egybe, mivel a téli abroncsokat ráér október-november folyamán megvennie.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy ezen az autón gyárilag 4x4-es négyévszakos abroncsok vannak. Ha tehát a gyári megoldásnál marad, ilyet igen nagy választékkal talál a kereskedők kínálatában.

Egy téli mintázat használatát egész évben nem javaslom, mivel az intenzív kopáson túl a nagy nyári melegben jelentős tapadásvesztéssel is számolni kell a hidegre "kalibrált" téli abroncs keverékénél.

Üdv:

Gumidoki