GTC Astrára 17 colos abroncs

2006.04.14. 17:57

Milyen abroncsméretet és -típus, milyen felnitípus ajánlott?

Kedves Gumidoki!

Autóm Astra GTC, 5x110, 205/55R16 gyári acélfelnivel. Melyik gumiméretet ajánlod: 215/45R17 vagy 225/45R17? Van számottevő előnye a 225-ösnek, vagy esetleg hátránya (pl. fogyasztás)?

A következő gumik közül melyiket választanád? BRIDGESTONE RE050, UNIROYAL RAINSPORT1, BFGOODRICH G-FORCE PROFILER? Ha 215-ös gumit veszek, ajánlatos-e XL (extra load?) változatban venni? Amit nem értek, ha peremes alufelnit veszek, a felni gumistól nem fog kilógni a kaszniból? (amúgy bizonyos mértékig még talán szeretném is, mert ütős, dehol a határ? illetve hogy működik ez a dolog a peremes felniknél? Vagy kevés olyan peremes felni van ahol a kerékagy nem egy síkban van a felni külső peremével hanem beljebb?

A következő alufelnikre van "keretem", melyiket ajánlod? Mind 17-es méret: TOORA T670, DOTZ DAYTONA, ALESSIO SUPER (az utóbbi kettő 5 küllős, és az alessio tetszik a legjobban...) Tudom hogy az 5 küllős 45-ös gumival sérülékeny, de óvatos leszek... Az Alessio márkát ajánlod?

Ne haragudj a temérdek kérdésért, de nincs megbízható információforrásom gumi/felni ügyben!

Köszönöm:

Zo

Kedves Zo!

A gyári méret miatt váltóméretként két méret jöhet szóba csak 17"-ban, a 205/50 R17, vagy a 225/45 R17. Az előbbihez maximum 7,5 col széles, az utóbbihoz akár a 8 col széles felni is megfelel, amennyiben az ET-száma rendben van.

A felsorolt abroncsmintázatok közül én ezt a sorrendet állítanám fel: RainSport1, RE50, G-Force. Mindegy milyen mintázatú felnire esik a választásod, lehet akár peremes is, ha az ET-száma megfelelő az autódhoz.

A leírt felnimárkák közül véleményem szerint egyértelműen a Toora képviseli a legmagasabb nívót, utána jön a sorban a Dotz, végül az Alessio.

Üdv:

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.