Citroën BX guminyomás

2006.04.26. 15:00

Frissen centírozott kerékben 2,1 bar nyomás mellett a széleken kopnak a gumik

Kedves Gumidoki!

Van egy BX-em turbo dizel a gyári gumi méret 165/70R14 2.1bar minden keréken Fulda linero. Én erre az értére állitom be de az első kerekek mitha lapos lenne de a nyomás megvan benne 2.1bar. Most lett kicentirozva. Mit csiáljak mert mintha a gumi széle egy picit (~1mm) jobban kopna (mind két széle a futómű is nem rég lett elenörizve).

Köszönöm:

Ernő

Kedves Ernő!

Az abroncs-futófelület széleinek kopása az alacsony nyomás jele. Nem tudom mennyi az ehhez a gumimérethez rendelt nyomás a BX-nél, ezt az autó használati utasításában, vagy a karosszérián elhelyezett matricákon találja meg.

Ha a 2,1 bar túl alacsony a gyárilag megadotthoz képest, akkor növelje azt! 0,2 baros nyomásnövekedés a gyári értékhez képest még semmi problémát nem okoz. Még az is felmerült bennem, hogy milyen műszerrel méri az abroncsnyomást? Ha benzinkúti mérővel teszi ezt, azok elég gyakran csalnak. Érdemes lenne megállni egy gumisműhelynél inkább, akik hitelesített mérőműszerrel - többnyire térítésmentesen - beállítják Önnek a helyes értéket.

Üdv:

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.