Nissan Almera téli gumi

2006.08.25. 19:19

195/65 R15-ös téli gumikat vettünk. A gumis azt mondta, hogy jó lesz, csak kicsit magasabb és szélesebb

Kedves Gumidoki!

Édesapámnak van egy 2003-as évjáratú Nissan Almera-ja és a nyári gumi a gyári acélfelnin 185/65R15 ez mind szép és jó de tavaly vett rá téligumikat ami 195/65R15. A gumis akinél vettük azt mondta hogy jó lesz rá csak annyi ,hogy kicsit magasabb meg szélesebb.

A gumi egyébként iszonyú hangos gördülési zajjal fut ami lehet ,hogy a Gumi hibája mert a legolcsobb termék közül lett választva vagy pedig a nem megfelelő váltómértet a baj? Más hibát nem tapasztaltunk vele csak azt ,hogy hangos.

Köszönöm:

Dávid

Kedves Dávid!

Nem értem, egy abroncsokkal foglalkozó gumis miért javasol más méretet egy autóra, mint ami való rá?! (Azért persze, mert ez van neki raktáron és ezt akarja eladni, na de mások kárára???) Amennyiben más negatívumot nem tapasztaltak a gyárinál majd' 1,5 (!) centivel nagyobb átmérőjű abronccsal, az szerencse.

A zajhatás azonban elsősorban nem a méretkülönbségből adódik, hanem a mintázat kialakításából és keverékéből. A szélesebb futófelület kis mértékben bár, de szintén szerepet játszhat a nagyobb gördülési zaj kialakításában.

Amennyiben legközelebb abroncsvásárlásra kerül sor, ragaszkodjanak az autó gyári gumiméreteihez!

Üdv:

Gumidoki