Téli? Nyári? Négyévszakos?

2006.09.07. 10:47
Elég rossz időszak ez, és nem tudom, hogy milyen gumit vegyek

Kedves Gumidoki!

Gumi vásárlásra került a sor pont most adta meg magát mondhatni mind a négy gumim (legalábbis ezt mondta a szervizes!)! A kérdésem az lenne, hogy elég rossz időszak ez és nem tudom, hogy milyen gumit vegyek? Már télit v. még Nyárit? Négyévszakos? Igaz-e az, hogy a nyári gumi új állapotában (első évében) ugyan úgy tapad mint egy téli? Ön mit javasolna?

Van pár márka amivel szemezgetek, kérem segítsen rangsorba állítani őket: BRIDGESTONE B250, DAYTON D210, DUNLOP SP10-3E, MICHELIN ENERGY E3A, SAMPERIT COMFORT LIFE, GOODYEAR GT-3

Köszönöm:

Bartalos Ádám

Kedves Ádám!

Így, szeptember legelején korai még a téli abroncs. Most vagy nyári vagy négyévszakos abroncs jöhet szóba választás szempontjából. Az nem igaz, hogy egy vadonatúj nyári abroncs télen úgy tapad, mint egy téli mintázat! Ha hajlandó némi kompromisszumra (kevés km-t megy egy évben, nagy hóban nem használja és nincs állandóan szüksége az autóra), akkor négyévszakos mintázatra van szüksége. Ha télen is használnia KELL az autót útviszonyoktól függetlenül, akkor most még nyári, télen pedig téli mintázat javasolt!

A Ön által felsorolt termékek mindegyike nyári mintázat. Én ezek között az alábbi sorrendet állítanám fel: Energy E3A - GT3 - B250 - SP103E - Comfort Life - D210.

Üdv:

Gumidoki