Fusionre téli gumi

2006.09.15. 19:07
Nokiant vegyek? Klebert? Fuldát?

Kedves Gumidoki!

Nemrég vásároltam egy Ford Fusion szgk-t.Téli gumit szeretnék vásárolni.Melyik a megfelelő méret?195/60/15(a gyári nyári gumi mérete is ez),vagy a 185/60/15? Mi az a váltómért? Nem tudok dönteni hogy melyiket válasszam:márkásabb(pl Nokian-t) vagy az alacsonyabb árfekvésü pl Fulda,Kleber legyen? Érdemes márkás téligumit vennem?Megér e darabonként majdnem 15-20 ezer ft felárat?

Köszönöm:

Attila

Kedves Attila!

Fusionjén használhatja a gyári méretet is télen, de visszaválthat 185/65 R15-re is. A váltóméret az eredeti méretnek átmérőben megfelelő, de más szélességű és perességű (szériájú) abroncs.

Véleményem szerint a Nokian kb. ugyanabba a kategóriába sorolható, mint a Kleber vagy a Fulda, bár árukban lehet különbség. Az áreltéréseket sokszor az okozza, hogy a kereskedők nem egyenlő mértékben adják tovább kedvezményeiket a végfelhasználóknak.

Véleményem szerint a középáras másodmárkák képviselik a "legegészségesebb" ár-érték arányt, talán ezek közül érdemes választani, ha a prémium márkák árai túl magasan vannak. Az előbb felsorolt márkák is a másodvonalba sorolhatók.

Üdv:

Gumidoki