H-Astra Caravanra felni és gumi

2006.09.28. 20:15
17"-os felnit szeretnék. Milyen legyen a nyári gumi?

Kedves Gumidoki!

Azt szeretném kérdezni, hogy kb 1 hét múlva érkezik meg az új H Astra Caravanunk(150Le diesel), és az lenne a kérdésem, hogy szeretnék rá a gyári lemezfelni helyett alufelnit. 17" felnit szeretnék 215/45 vagy 225/45-ös méretben. Ismerősök az mondták, hogy az nem jó, mert "pattogni" fog az úton, de nem igazán értem, hogy mire is gondolnak!? Nem értem ezt a pattógós dolgot. A másik dolog, hogy a gyári 16-os lemezfelnire szeretnék téligumit, és ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy 205/55-t vegyek vagy 205/60-t, hogy kicsit nagyobb legyen a kocsi hasmagassága, mert OPC spoiler csomaggal van felszerelve és így lejjebb lógnak a lökhárítók mint a gyári, és nem szeretném leszaggatni egy nagyobb hóban?

A nyári gumival kapcsolatban lenne még egy olyan kérdésem, hogy Ön melyik típust ajánlaná leginkább a felsoroltakból? Barum Bravuris, Falken ZE 512, Falken FK 451, Matador MP 41-Aquilla, Matador MP 45-Hectorra, Hankook K102, Pirelli P Zero Nero (Ehhez a gumihoz lenne még egy kérdésem. Tudom, hogy tesztgyőztes gumi, de egy jo ismerősöm aki nagy teljesítményű kocsikkal foglalkozik azt mondta, hogy ez a gumi több nagyobb fékezés után nagyon felkeményedik és utánna iszonyúan csúszik! Azt szeretném kérdezni, hogy Ön tapasztalt e ilyen jellengű változás ennél a guminál vagy kapott e hasonló visszajelzést erről a típusról? ) Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúltak a kérdéseim!

Köszönöm:

Balogh Tamás

Kedves Tamás!

Ismerősei minden bizonnyal arra gondoltak, hogy a peresebb, szélesebb abroncsok az autó menetkomfortját negatív irányba befolyásolják. Ez igaz is. Ettől függetlenül a 17' méret véleményem szerint ennél az autónál még simán vállalható. A helyes méret a 225/45 R17 (esetleg a 205/50 R17). Télre semmiképpen nem javaslom a nagyobb átmérőjű abroncsokat, mert csak problémákat okoznának. A hideg évszakban a 205/55 R16 az ajánlott méret erre az autóra.

A felsorolt abroncsok közül pedig egyértelműen és magasan a PZero Nero a legjobb! Tesztgyőzelmei mellett a gyakorlati tapasztalatok és a visszajelzések is egyöntetűen a mintázat remek tulajdonságait támasztják alá.

Üdv:

Gumidoki