Téli gumi esős-nedves helyre, 307 SW-re

2006.10.15. 19:05

Milyen mintázat és márka nagyon biztonságos?

Kedves Gumidoki!

Adott egy 307 SW, 205/55 R16-os gyári acélfelnivel szerelten, nyári gumikkal (Pirelli 7). Esedékes a téligumi vásárlás. Inkább esős, nedves, mint havas-jeges körülmények közé milyen téligumit ajánlana? Én Pirellit néztem, de még a méret sem biztos. (Eredetileg arra gondoltam, lenne majd egy könnyűfém felni a nyári gumihoz, így most 16-os gumi kellene a meglévő acélfelnihez, de ha jól tudom, árban kb. ugyanott jönnék ki egy 15-ös acélfelni-szettel+téli gumival.)

A legfontosabb az lenne, hogy melyik mintázatot vegyem ezekben a méretekben. (Carving, Snowsport vagy Sottozero?) Vagy más márkát ajánl? Sok hosszú, gyors úton használnám, szeretnék nagyon biztonságos gumit.

Köszönöm:

Kovács Kata

Kedves Kata!

Méret tekintetében valóban ezek a lehetőségek állnak Ön előtt, amiket leírt. Kiegészítve azzal, hogy a nagy Hdi-re nem megy fel a 15"-os lemezfelni, tehát ha ilyen típusa van, akkor csak a 16"-os méret marad. A Pirelli remek választás. Ha hosszabb utakon nagy sebességgel utazik gyakran, akkor a Snowsport és a SottoZero a jobb választás. A kettő közül pedig az utóbbi az újabb fejlesztés, ha belefér a büdzsébe, válassza azt, nem fog csalódni! 16"-ban egyébként a Snowcontrol már nem is létezik.

Üdv:

Gumidoki