Két hét alatt negyedére esik a légnyomás

2006.10.15. 19:06

Másfél éve csinálja, pedig volt gumi- és szelepcsere

Kedves Gumidoki!

Céges autóm mellett van egy saját autóm, amit csak ritkán használok. Viszont 2 hetente mindig rákényszerülök, hogy felfújjam a kerekeket, mert annyira leeresztenek. Főként a jobb első és a bal hátsó, ezek gyakran 2,1-2,2 barról leeresztenek a negyedére.

Nem újkeletű a dolog, már kb másfél éve ezt csinálja, időközben volt már gumi- és szelepcsere is, de változatlan. Gumiból használt került rá, nem új, mivel nem kívánok már sokat áldozni rá. Esetlegesen végigfutott az agyamon, hogy mi lenne, ha belsőt rakatnék bele, az mennyiben befolyásolja a menettulajdonságokat, mennyire biztonságos, mik a hátrányai? A méret 205/50x16, ha ez esetleg számít!

Köszönöm:

Péter

Kedves Péter!

Egy TL, azaz gyárilag belső nélküli abroncsban tilos belsőt használni! Ugyanis az abroncs belső oldalának légzáró rétegén található bordák szétdörzsölik a belsőt, aminek menthetetlenül defekt a vége.

A lassú légvesztés oka lehet defekt, elöregedett szelep, rossz szeleptű, régi, öreg abroncs, valamint a rozsdás felniperem. Ha elviszi egy gumis szakemberhez, ő ki tudja zárni ezeket az okokat, valamint meg tudja találni a probléma valódi eredetét. Én a felsorolásomban említett utolsó okra gyanakszom. Ha igazam van, akkor a felniperem drótkorongozása és tisztítása megoldhatja a jelenséget.

Üdv:

Gumidoki