Új Focusra téli gumi

2006.10.29. 20:23

195/65 R15-ösnél lehet kisebbet feltenni?

Kedves Gumidoki!

Kérdésem az lenne, hogy milyen méretű téli gumiabroncsot ajánl új Ford Focusra? A gyári gumi, ami most rajta van, 195/65 R15-ös. Megfelelő lenne rá ennél akár egy vagy két mérettel kisebb is? Ez esetben milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal számolhatnék? Ezenkívül szeretnék venni alu felnit is, ennek megvásárlásánál mire figyeljek? Mit jelent a kerékőr?

Köszönöm:

Bernadett

Kedves Bernadett!

Erre az autóra nincs lehetőség kisebb kereket felrakni, így télre is a 195/65 R15 méretet ajánlom rá!

Természetesen lehetőség van alufelnivel felszerelni az autót. Kiválasztáskor a megfelelő méretekre kell figyelni. Ha ebben a témában laikus, akkor érdemes gyári Ford alufelniket vásárolnia, vagy egy nagyobb gumis-felnis szakműhely segítségét kérni a helyes méretű - és Önnek is tetsző - felnik kiválasztásában. Ők az autótípus alapján katalógusból meg tudják Önnek mutatni a szóba jöhető termékeket.

A kerékőr egy speciális kerékcsavar. Egy garnitúra kerékőr négy ilyen csavart tartalmaz, így minden kerékre egy kerül belőle, helyettesítve egy normál kerékcsavart. Ezek csak egy - a kerékőrhöz illő - kulccsal szerelhetők le, így használata jócskán megnehezíti a kerék leszereléssel történő eltulajdonítását.

Üdv:

Gumidoki