165/70 R14-es téli gumit néztem ki

2006.11.03. 13:54

A Semperit Wintergripről a boltban azt mondták, nem a legjobb

Kedves Gumidoki!

Téligumi vásárlás előtt állok, 165/70R14-es méretben. Sokat nézelődtem a neten, különböző teszteket néztem de még így sem tudom eldönteni, hogy melyik márkát és mintát válasszam? A Semperit Wintergripet a német autóklub (ADAC) "különösen ajánott"-nak minősítette, ennek ellenére a boltban azt mondták, hogy nem a legjobb. Igazából nekem csak a teszteredmény miatt tűnt fel, de nem igazán ismerem. Mi az igazság? Ön milyennek találja ezt a mintát?

De nézegettem még a Sava Eskimo S3, Firestone Winterhawk, Pirelli Snowcontrol, Good Year UG7, Uniroyal MS Plus 5 mintákat is. Esetleg ezek közül válasszak?

Köszönöm:

Krisztián

Kedves Krisztián!

A nem a legjobb válasz többféleképpen értékelhető. Valóban nem a legjobb, de kategóriájában és ár-érték arányát tekintve bizony nem rossz választás. Nem a legjobb, mert vannak nála jobb téli mintázatok is, de azok árukat tekintve biztos hogy nem összehasonlíthatók vele. Vagy azért kapta ezt a választ, mert a kereskedő egyszerűen csak mást szeretett volna eladni Önnek...

Szóval a Semperit WinterGrip jó választás, vele egy kategóriából még a Sava Eskimo3-at emelném ki. A magasabb árszintű prémium szegmensből pedig a Pirelli, a Conti és a GoodYear téli termékeit ajánlom figyelmébe!

Üdv:

Gumidoki