Volvo V40 téli gumijának légnyomása

2006.12.19. 20:26

A gumi gyári nyomásértékeit sehol nem találom

Kedves Gumidoki!

A problémám a következő. Van egy Volvo v40 TD autóm és most vettem egy garnizúra téli gumit az autóra még pedig Barum Polaris 2-t. A gumi nyomással vannak problémáim az autónak a gyári nyomása 2.2 elöl hátúl de én ezt kevésnek tartom de a Barum guminak sehol nem találom a gyári guminyomás mértékét.Így nem tudom hogy mennyit engedhetek az abroncsokba. Ha tudna nekem abban segíteni hogy leírja az abroncsok max nyomás értékeit vagy ha tud tanácsotadni abban hogy mennyire fujjam az abroncsokat azt megköszönném!

Köszönöm:

Cyber

Kedves Cyber!

Azért nem találja a Barumhoz tartozó nyomásértéket, mert nem létezik ilyen!

Az abroncsokba kívánatos nyomásértékeket ugyanis minden esetben a gépkocsi gyártója határozza meg, ez esetben a Volvo. Téli abroncsoknál annyiban módosul ez az ajánlás, hogy ha Önnek a Volvo ebbe a kerékméretbe 2,2 bar nyomást ír elő, akkor ez az érték ugyanolyan méretű téli abroncs esetén 0,2 barral növelendő. Magyarul, ha 2, bar a gyári előírt nyomás, a téli abroncsban 2,4 bar használata ajánlott.

Üdv:

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.