G-Astrára 215/50 R16

2007.02.26. 20:46
Lehet hosszabb távon jelentkező hátránya?

Kedves Gumidoki!

Jelenleg a G Astrámon 195/60 R15-ös gumik vannak lemezfelniken. Szeretnék nyári gumiban valami szélesebbet, viszont nem akarom, hogy a magassága számottevően csökkenjen. Kinéztem a 215/50 R16-os méretet, azonban ez valamilyen oknál fogva nem kapható Európában, persze Amerikából egész jó áron rendelhető. Természetesen ezeket a gumikat egy megfelelő szélességű alufelnire szereltetném.

A kérdésem két dologra irányul: egyrészt nincs e az ilyen típusú gumi felszerelésének valamilyen akadálya? Esetleg valamilyen ellejavaslat, amiért nem éri meg vele foglalkozni?

A másik, hogy az Astra alá rakhatok e ilyen széles gumit, van e ennek valamilyen, akár hosszabb távon jelentkező hátránya?

Köszönöm:

János

Kedves János!

A méretváltás lényege, hogy a gyári kerékátmérő ne, vagy csak minimális értékben változzon csak. Én a gyári méret helyett a 205/50 R16 méretet javaslom, ez a legpontosabb váltómérete a 195/60 R15-nek. Beszerzése is jóval egyszerűbb, mint az Ön által írt méretnek. Megfelelő paraméterű alufelnin minden probléma és különösebb hátrány nélkül használhatja a fenti méretű abroncsokat.

Üdv:

Gumidoki