Téli gumi cseréje, ha 4 mm-nél jobban kopott

2007.03.07. 18:48

Nyári keverék van benne?

Kedves Gumidoki!

Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy hallotam és láttam egy két tanácsot hogy a téli gumit cserélni kell 4mm-alatt mert 3mm-től már ugyan olyan keverék van benne mint a nyáriba....... Igaz ez?????

Lenne még egy kérdésem a Nissan Pick Up-ra (2003)milyen gumit tegyek fel nyárra.Én a BFGoodrich Mud-Terrain T/A Km-re gondoltam.Látom hogy nagyon jó terepmintázattal rendelkezik de nem zajos ez egy úttesten?????? Ha te is egyetértessz velem akkor egy két tulajdonságát is elmondhatnád. Szeretném még azt is megkérdezni hogy milyen méretben tehetem fel?Van egy gyári alufelnim 16"-os.

Köszönöm:

Szabi

Kedves Levélíró!

Kezdőmondatának első állítása igaz, a második nem. Azaz a téli mintázatokat valóban 4 mm-es profilmélységnél, illetve az alatt ajánlott cserélni. Ennek oka azonban az, hogy valódi téli körülmények között, hóban, latyakban semmi előnyt nem mutat már egy elkopott téli gumi a nyárihoz képest.

Amennyiben valóban sokat használod az autót terepen (durván is), nagyon jó választás a BFG Mud Terrain, de félterepes használatra inkább ugyanettől a gyártótól az All Terrain T/A KO-t javaslom. Ez tényleg nem zajos kiépített úton sem, de terepen is remekül helyt áll. A Mud Terrain terepen bajnok, de közúton zajosan fut és nem túl komfortos. Az autódra a 235/70 R16 méret való.

Üdv:

Gumidoki