Continental EcoContact gumi

2007.05.04. 08:16

Milyen a tapadása?

Kedves Gumidoki!

Nemrégiben a tanácsodat kértem 3 gumitípus közül, mégpedig: Continental PremiumContact, Goodyear Hydra Grip és a Dunlop SP Sport 01. Megrendeltem az általad is javasolt PremiumContactot, mert kaptam dbonkénti 18.000Ft-os ajánlatot rá, amit még elfogadhatónak tartottam. Ma fel is rakták a garnitúrát, (testvérem intézte, és Ő is vitte el az autót, mert nekem bekelett mennem a suliba).

Viszont amikor meghozta testvérem az autót, láttam hogy Continental EcoContact 3-as garnitúrát raktak fel rá. És ez most nagyon bánt, hiszen tudtommal sokkal jobb tapadása van a PremiumContact-nak. Végül az új fejlemények, hogy akkor 14.000Ft-os db áron megvehetem ezeket, visszakapom a 16.000Ft-os garnitúrányi árkülönbséget, mert rossz rendelés történt és nem vették észre a hibát.

A fő kérdésem az, hogy most rosszabbul jártam-e, tényleg annyival jobban tapad a PremiumContact gumi, vagy pedig annyira ne foglalkozzak vele? Mentem az autóval egy kis tesztkört, és végülis 100as vészfékezésnél egész jól tapadt, de azért az ABS-nek is kellett dolgoznia. Elképzelhető hogy ugyanezt csinálná a Premium-mal is? Feltételezem hogy a 185/65 r14es méret miatt csúszik jobban, bár még arra is gondoltam, hogy a vékony védőréteg még rajta van a gumin. Elnézést a hosszúra sikeredett levélért.

Köszönöm:

Máté

Kedves Máté!

Katasztrófa azért nem történt, nagyon jó mintázat ez is. Tény, hogy a PremiumContact jobban tapad, az EcoContact viszont várhatóan hosszabb életű lesz az általad is tapasztalt szintén nem túl rossz tapadás mellett. Az is biztos, hogy az abroncs csúcsformáját néhány száz km megtétele után éri csak el. Ne keseredj el, nincs miért!

Üdv:

Gumidoki