Suzuki hátsó gumijainak külső harmada lekopott

2007.10.31. 23:43

A márkaszerviz szerint a gumi hibája

Kedves Gumidoki!

2006. februárjában vett új Suzuki Swiftemen a gyári-nyári Continental gumik érdekes módon kopnak. Az első, hajtott tengelyen lévők kiváló állapotban leledzenek, míg a két hátsó tengelyen lévő gumik külső harmada szinte teljesen legyalulódott. Ezek a gumik kd 45.000 km-t futottak (télen másik garnitúra volt fenn).

A gumiszervizben cserére javallották a gumikat és a kocsinak, futóműnek tulajdonították a furcsa kopást.

A Suzuki szervizben a gumi minőségében látták a hibát szerintük a géppel, a futóművel semmi hiba. A szervizben azt is mondták, hogy én már a sokadik Swift tuaj vagyok, aki az ilyen típusú abronccsal ezt tapasztalom, más típusú abroncs esetében még nem volt ilyen reklamáció. Szerinted?

Köszönöm:

MZ

Kedves MZ!

Én megmondom őszintén, nem hallottam erről a problémáról. Ettől függetlenül lehet, hogy az adott abroncsok az egyenlőtlen terhelés, az autó súlyeloszlása, a futómű gyári beállítása miatt hajlamosak az ilyen jellegű félrekopásra. Erre a használati mód még rá is segíthet.

Ha gondolja, próbálja meg a gyári garanciát érvényesíttetni és kérjen bevizsgálást és szakvéleményt a Conti hazai képvisletétől! Persze az is lehet, hogy az eset egyedi, de akkor annak meg kell találni az okát. Lehet, hogy érdemes lenne egy Suzukitól független szervizben is megméretnie a futóművet.

Üdv:

Gumidoki