Pirelli Scorpion STR télire?

2007.11.06. 17:59
Legalább 2 hónap, mire S/T-t kapok itthon

Kedves Gumidoki!

A kérdésem a következő: a Pirelli Scorpion STR M+S megfelelő-e téli használatra. (Elvileg az M+S jelölés alapján négy évszakos?) A problémám az, hogy a kocsin (Cherokee) Pirelli Scorpion S/T van, a két hátsó gumi szinte új, az első pár viszont kukaérett. Mint most megtudtam, a nekem való méretet éppen nem gyártják, legalább két, de inkább három hónap, míg lesz belőle itthon. Ezt nem szeretném kivárni. Kérdés, hogy érdemes-e lecserélni mind a négy gumit - igencsak akciós - STR-re, esetleg vehetek más típusú négy évszakos gumit az első tengelyre? (Ha az utóbbi igen, mit ajánl a két hátsó S/T mellé?)

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Mint 4x4-es autó tulajdonosa, bizonyára tudja, hogy ilyen hajtásláncú autókon egyszerre ajánlott mind a 4 abroncs cseréje.
Én nyugodt szívvel ajánlom egész éves használatra a Pirelli Scorpion STR mintázatát azzal a kiegészítéssel, hogy mindez akkor igaz, ha szinte csak kiépített úton használja terepjáróját! Személyes tapasztalatom szerint ez a mintázat igen jól működik hóban és latyakos úton is.

Mindez az S/T-re is igaz, de ezzel a robusztusabb mintázattal már könnyebb terepezések is kivitelezhetők.

Üdv:

Gumidoki